woensdag 17 februari 2016

Woonkamer en de keuken

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen zien was de inrichting niet bepaald onze stijl toen we het huis kochten..hihi. Inmiddels zijn we al een halfjaar aan klussen dus is er al veel veranderd (gelukkig) :)

Na een paar dagen hadden we alles uit het huis en kon het slopen gaan beginnen. Vloerbedekking eruit, en ineens kwam daar nog een houtenvloer. Helaas natuurlijk niet meer bruikbaar. En toen kwam de leukste klus: behang krabben. Als ik daar nog aan terug denkt :). Om over het plafond nog maar niet te beginnen! De vorige bewoners hadden daar glasvezelbehang opgedaan. Waarom op het plafond? Geen idee, maar wat hebben de jongens daar vele uren op gebikt. Gelukkig zijn de muren en het plafond in de woonkamer nu heerlijk glad gestuuct. Wat een verandering. Uiteindelijk hebben we ook  een doorbraak gemaakt van de woonkamer naar de keuken, wat meer ruimte geeft! De deur van de gang naar de keuken hebben we dicht gemaakt.Tussendoor mocht ik heerlijk de kleuren gaan uitzoeken :). Joeppie even niet slopen en puin ruimen. Voordat we de sleutel kregen hadden we al best veel uitgezocht zo ook de meubelen. Alleen de kleuren nog niet! We krijgen best wat donkere meubels en een houtenvloer, dus de muren moesten ook niet al te donker. Voor de woonkamer hebben we de kleur Greige van Painting the past en in de keuken de nieuwe kleur Verdigris. Ben heeeel benieuwd hoe de kleur bij de houtlook-keuken komt te staan.                                                                       De doorbraak
En nu ga heerlijk genieten van het zonnetje ;)
In de volgend blog laat ik zien hoe de woonkamer en de keuken zijn met de gesausde muren!
Fijne dag,

Liefs Adelienedinsdag 16 februari 2016

Eerste blog :)

Spannend.. mijn eerste blog!
1 Augustus 2015 hebben wij (mijn vriend & ik) de sleutels kregen van ons huis.
Het slopen kon gaan beginnen, want werkelijk alleen de buiten muren stonden nog :)
Ik zal in mijn blogs de vorderingen bloggen, zodat jullie de 'bouwval' tot een paleisje zien worden.
Gelukkig is mijn vriend heel handig zodat we de verbouwing grotendeels zelf kunnen doen

Ik vond het altijd al heerlijk om in woonbladen inspiratie op te doen, en nu mag ik het ook eindelijk toepassen in ons eigen huis ;)

Hier onder de foto's hoe wij het huis in augustus 2015 kochten

Ik moet nog veel leren en uitvinden aan het bloggen.
Hopelijk zie ik jullie terug op mn blogpagina!

Liefs Adeliene